Alege locația

Cu siguranță, este tentant să pui pantofii murdari în mașina de spălat pentru a-i curăța rapid și ușor. Dar deși poate părea o soluție convenabilă, spălarea încălțămintei la mașina de spălat poate fi dăunătoare atât pentru încălțăminte, cât și pentru mașina de spălat.

În primul rând, majoritatea pantofilor nu sunt construiți pentru a fi spălați în mașina de spălat. Majoritatea încălțărilor sunt confecționate din materiale sensibile la apă și căldură, cum ar fi pielea, suede-ul sau textilul. Acest lucru înseamnă că în timpul ciclului de spălare, aceste materiale se pot rupe, se pot decolora sau se pot deforma. În plus, pantofii care au detalii din metal sau plastic, cum ar fi capsele sau șireturile, pot zgâria și deteriora tamburul mașinii de spălat sau pot rugini si astfel se transferă rugina in materialul încălțărilor.

 

 

În al doilea rând, spălarea încălțămintei la mașina de spălat poate fi dăunătoare pentru mașina de spălat. Dacă pantofii nu sunt bine fixați în interiorul mașinii de spălat, aceștia pot lovi și deteriora tamburul sau alte componente ale mașinii. În plus, murdăria, pietricelele și alte particule pot rămâne în tambur și se pot aglomera în filtrele de apă sau pot bloca scurgerea.

În concluzie, spălarea încălțămintei în mașina de spălat poate părea o soluție rapidă și convenabilă pentru curățarea acestora, dar poate avea un impact negativ asupra materialului, mirosului, igienei și chiar asupra mașinii de spălat și . Este recomandat să le spălați manual, cu o perie moale și cu soluții speciale pentru fiecare tip de material și să lăsați-le să se usuce complet înainte de a le purta din nou. Sau cel mai simplu pot fi aduse la Spa Shoes pentru a risca sa le stricați acasă.