Alege locația

În timp ce își spăla pantofii sport, Liviu Berbece a avut o revelație. S-a gândit să deschidă prima curățătorie profesionistă de încălțăminte din țară. El a venit la Imperiul Leilor pentru a cere o investiție de 100.000 de euro în schimbul a 20% din companie.

Patru antreprenori au fost interesați de afacerea privind curățătoria de încălțăminte. Cu toate acestea, Liviu a acceptat oferta lui Daniel Mischie, care i-a propus 150.000 de euro pentru 33% din companie

Povestea lui Liviu Berbece, fondatorul unei curățătorii pentru încălțăminte
Spa Shoes oferă  servicii de curățare și igienizare, recondiționare și cizmărie, atât pentru încălțăminte, cât și pentru genți. „Încălțămintea este igienizată cu lumină UV și Ozon (cum se igienizează în spitale saloanele), se curăță cu aburi talpa și cu o mașină cu perii făcută de noi, iar partea de interior și exterior se face manual cu perii și solutii (naturale, prietenoase cu mediul)”, spune Liviu. Locația principală se află în București, dar mai există francize în Popești Leordeni, Timișoara, Craiova, Focșani și Târgu Mureș. Au contract pentru încălțămintea angajaților McDonald’s la nivel național, asociații de alergători și un proiect mai mare pe care acum îl implementează cu magazinele Humanic, unde au amplasat lockere de tip curier unde clientii vor veni și vor lăsa încălțămintea și o vor recupera curățată.

Povestea proprietarului pe scurt

S-a născut la Focșani, părinții sunt asistenți medicali, mama la spital, iar tata într-un penitenciar, fapt ce a generat foarte multe situatii amuzante de-a lungul copilăriei (când era întrebat unde lucrează tata). Liviu Berbece, în vârstă acum de 38 de ani, a terminat Facultatea de Ingnineria Mediului la Iași, s-a angajat la Philipp Morris pe vânzări, unde a rămas 10 ani, apoi s-a mutat cu jobul la București și Constanța. A ieșit din corporație și s-a apucat de antreprenoriat.

A fost manager de vânzări, sponsorizări, promovare pentru o echipă de raliuri timp de 3 ani. Apoi, s-a orientat spre partea de divertisment și evenimente, având o cabină foto. Din 2020 se ocupă doar de Spa Shoes.

Liviu și-a făcut un tatuaj cu un copil care sare gardul cu poarta deschisă, pentru că așa proceda în copilărie, iar bunica lui îi spunea că mereu alege calea mai grea. 

Ideea afacerii cu încălțăminte i-a venit într-o vacanță în SUA, când a văzut într-un mall o persoană care se oferea să curețe pantofii trecătorilor. Apoi, într-o zi, își curăța pantofii sport în baie, era destul de dificil și murdar procesul, așa că a luat în considerare nevoie cetățenilor de a avea încălțăminte curățată profesional. La început, a mai stricat câteva perechi de încălțăminte de la clienți, dar în timp s-a perfecționat. 

Sursa: PRO TV