fbpx

Forrest Gump m-a învățat tot ce trebuia să știu despre încălțăminte: 

  1. Poți să spui o groază de lucruri despre o persoană în funcție de încălțămintea pe care o poartă.  
  2. Dacă voi alerga vreodată în jurul lumii, am nevoie de o pereche de Nike Cortez în picioare.  
Credit: Vogue 

Hai să fim sinceri cu noi! Oamenii judecă după aparențe, mai ales când vine vorba de potențiali parteneri, iar încălțămintea ta divulgă poate prea multe informații precum: vârsta, venitul, starea civilă și, eventual, și ce tip de personalitate ai.   

Arată-mi ce încălțăminte ai în dressing și pot să îți spun ce venit ai 

Partea aceasta e cea mai simplă. E clar că o pereche de pantofi Christian LouboutinJimmy Choo sau Roger Vivier arată că te situezi mai sus pe scara socială, dar nu e doar atât. Potrivit unui poll efectuat de Beso.com  71% din femeile care fac mai puțin $40,000 pe an, nu poartă niciodată pantofi cu toc la muncă, în timp ce 21% dintre femeile care au un venit de peste  $150,000/an, poartă tocuri la muncă, în fiecare zi.

Femeile de succes poartă pantofi cu toc pentru că le crește încrederea de sine și emană putere și stabilitate emoțională.  

Credit: Gipy 

Mai mult de atât, bărbații tind să poarte încălțăminte mai scumpă decât femeile. Motivul e unul simplu: bărbații sunt interesați mai mult de calitate și rezistență când își aleg încălțămintea, în timp ce noi, femeile, suntem mai atrase de partea estetică.  

Culoarea încălțăminte spune ce personalitate ai 

Cu toții am întâlnit nonconformiști care aleg să iasă în evidență și să poarte încălțăminte colorată. De multe ori observăm că oamenii care poartă încălțăminte colorată sau luminoasă sunt extrovertiți.  

Credit: Gipy 

Aaron Levie, CEO la Box, este renumit pentru adidașii săi în culori roșu aprins sau orange. El este, de asemenea, un extrovert clasic.  

Un alt extrovertit cu o afinitate pentru încălțăminte colorată este CEO-ul Y Combinator, Michael Seibel. Odată i s-a cerut să părăsească un bar din Hotelul Ritz Carlton din Londra din cauza adidașilor săi de un albastru ostentativi.  

Despre persoanele extrovertite se mai spune ceva: deși sunt mai atrași de încălțăminte de calitate, aceștia sunt mai susceptibili să poarte pantofi uzați. 

Încălțămintea bine întreținută îți aduce succesul în viață 

Pantofi care nu sunt noi, dar care arată foarte bine îngrijiți sunt pentru oamenii conștiincioși și responsabili. Ceilalți observa starea încălțămintei și conform studiilor, tind mai degrabă să facă afaceri, să lege relații de prietenie sau relații amoroase cu persoane cu încălțămintea îngrijită. Motivul e simplu: aceste persoane sunt ambițioase, orientate spre succes și foarte buni comunicatori, pentru că atunci când ești atent la detalii, ești atent și la ceilalți.  

Kate Middleton este exemplul perfect în acest sens, deoarece este văzută repetând aceeași pantofi iar și iar. Ducesa de Cambridge a fost văzută în pantofii ei favoriți l.K. Bennett „Fern” de peste o duzină de ori, dar încălțămintea ei de culoare nud arată la fel de curată și întreținută ca atunci când a purtat-o prima dată, în 2016. 

Nu îți distruge încălțămintea favorită! Apelează la un specialist.  

În încercarea de a avea mereu încălțămintea perfectă am distrus zeci de adidași și pantofi. Cea mai proastă idee pe care am avut-o până acum a fost să îmi bag prima mea pereche de Sneakers BIG STAR multicolori în mașina de spălat. Nu i-am mai purtat de atunci.  

Cremele de pantofi mi-au distrus și încălțămintea și pardoseala, adidașii mei au fost de un alb imaculat doar când i-am purtat iar produsele de îngrijire a pantofilor au făcut mai mult rău decât bine.  

Așa m-am hotărât să apelez la o echipă de profesioniști în domeniu. I-am găsit online pe cei de la Spa Shoes, care curăță orice încălțăminte din orice material, inclusiv cele pretențioase precum pielea întoarsă. Fac asta cu ajutorul aburilor, pentru a nu degrada deloc încălțămintea.  

Acum, așa cum spune și Oprah Winfrey „I still have my feet on the ground, I just wear better shoes.” 

Teodora Munteanu, 

jurnalistă